понеделник, 28 май 2012 г.

АЛУМИНИЕВИ КОМПОЗИТНИ ПАНЕЛИ - Втора част

Преди да  продължим с темата, нека да Ви запознаем с нашата фирма:
"Барос Вижън" ЕООД е фирма от ново поколение, развиваща се с много бързи темпове. С високото качество на предлаганите продукти и ниво на обслужване фирмата навлиза и се утвърждава на пазара. Висококвалифицираният персонал помага за бързото и адекватно удовлетворяване на потребностите и изисквания на своите клиенти. Може да ни намерите бързо и лесно на адрес www.alubond.bg.

ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА БОНДА


                                                  ОБРАБОТВАЩИ ПРОЦЕДУРИ


Огъване
Пирамидалният тип на машините с валово огъване са най-подходящи за обработка формата на нашите панели. Пречупването може да се избегне като се използва минималния вътрешен радиус на огъване. Именно той е около 15 - 20 пъти цялата дебелина на панела.






Рязане и перфориране
V - образните канали трябва да са на 25мм от външните ръбове на панела. Ъглите му се премахват, чрез разклащане на отрязъка по посока на долния слой.

Рязане чрез гилотина
Срязването чрез гилотина е подходящо за оразмеряване на композитния панел.

Фрезоване
Горната част на панела не трябва да бъде повредена, като трябва да се остави минимална дебелина под фрезования канал. За "V" образни канали дебелината на полиетилиена трябва да е в рамките на 0,3мм, за трапецовидни канали - 1мм.
Пробиване
Пробиването е най-ефективно при използване на накрайници за ударна дрелка. Ъгъл на рязане между 100 - 140 градуса. Наклон на свредлото между 30 - 50 градуса.

Рязане чрез диск
Дисковете използващи се за рязане на алуминиеви профили, могат да бъдат използвани за оразмеряване на панела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар