четвъртък, 22 август 2013 г.

Избор на материал за парапет - стъкло

Парапети се правят от различни материали. Могат да бъдат от алуминий, желязо или стъкло. Как да изберем правилния материал за парапета според нашите нужди? Това е въпрос, с който всеки се е сблъсквал когато е почват ремонт или строеж на сграда. Ние няма да Ви дадем конкретен отговор, но ще разгледаме различните материали по-отблизо. Крайното решение ще го оставим на Вас.


В тази публикация ще разгледаме материала алуминий в комбинация със стъкло. Този вид парапети придават в интериора простор, елегантност, лекота и ефирност. Стъклото - като елемент се използва и е използвано в интериора на дома като знак за отличен вкус. То придава лекота и простор на помещенията, елегантност и чувство за ефирност. Форма на стъклото, текстурата и цвят у позволяват дизайнерите да създадат и творят наистина невероятни съчетания, докато търсят баланс между хармонията и стила. Днес много известни станаха този тип парапети от алуминий и стъкло. Когато искаме да създадем модерен интериор на офиса или дома, такъв вид детайл придава на конструкцията стил и елегантност.


Стъклото е решение, изключително добро за помещения с компактни размери и е разбираемо, понеже полупрозрачните парапети създават чувство за простор. То съчетава много добре всякакъв вид материал  –  неръждаема стомана, алуминий, камък, дърво и други, затова присъствието му при пресъздаването на всеки вид стил е наложило през годините  –  от класическия до хай-тек стила. Свързващите и носещи елементи за парапети от стъкло, обикновено са от неръждаема стомана, алуминий и стомана. Грешно би било да се мисли, че стъклените парапети имат само декоративна роля като елемент от интериора. Въпреки визуална илюзия за несигурност и чупливост, която тези конструкции създават, алуминиевите парапети със стъкло са изключително стабилни и надеждни, осигуряват максимално необходимия комфорт и сигурност за Вас и Вашето семейство.


 Парапетите от стъкло започнаха широко да навлизат на пазара като стълбищни парапети при строителството на вили и къщи. По-рано, парапети и стълбища бяха само условно изобразявани в проектите на къщи, но дизайнерите отдават вече по-голямо значение на детайлното изобразяване, също и на използването на най-подходящ материал за изработка.


Дали този вид парапети на Вас Ви допада и харесва и смятате да го използвате за дома или вилата, това преценявате Вие. Ние можем да Ви предложим само качествена изработка и индивидуални решение за Вашия проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар